Pizza recept!
4- 6 portioner
Pizzabotten
6 ägg
150 g philadelphia - vitlök och örter
2,5 dl grädde
7 dl riven ost
1 msk oregano
Tomatsås
500 g krossade tomater
1 msk oregano
½ msk paprika krydda
Pizzafyllning
champijoner
skinka
2 förp mozzarella ost
riven ost
ruccola
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och philadelphiaosten till en jämn smet. Tillsätt grädde, riven ost och oregano och vispa en stund så att allt blandas väl.
- Sprid ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt grädda i ca 25 min till smeten är gyllengul.
- Under tiden som pizzabotten gräddas så kan du göra tomatsåsen. Blanda ingredienserna till denna och låt puttra ca 10 min.
- Höj ugnen till 200 grader.
- Sprid ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på champijoner, skinka och mozzarellaost. Sprid även på riven ost i önskad mängd.
- Låt grädda i ugnen 8-10 min.
- Krydda med oregano och lägg på ruccola till servering.
Låt smaka!
(Receptet kommer ursprungligen från Anna Halléns kokbok "LCHF för familjen")