Pizza recept!

4- 6 portioner
 
Pizzabotten
6 ägg
150 g philadelphia - vitlök och örter
2,5 dl grädde
7 dl riven ost
1 msk oregano
 
Tomatsås
500 g krossade tomater 
1 msk oregano
½ msk paprika krydda
 
Pizzafyllning
champijoner
skinka
2 förp mozzarella ost
riven ost
ruccola
 
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och philadelphiaosten till en jämn smet. Tillsätt grädde, riven ost och oregano och vispa en stund så att allt blandas väl.
- Sprid ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt grädda i ca 25 min till smeten är gyllengul. 
- Under tiden som pizzabotten gräddas så kan du göra tomatsåsen. Blanda ingredienserna till denna och låt puttra ca 10 min. 
- Höj ugnen till 200 grader.
- Sprid ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på champijoner, skinka och mozzarellaost. Sprid även på riven ost i önskad mängd. 
- Låt grädda i ugnen 8-10 min.
- Krydda med oregano och lägg på ruccola till servering. 
Låt smaka! 
 
(Receptet kommer ursprungligen från Anna Halléns kokbok "LCHF för familjen")
 
 
Kost Anna Hallén, LCHF för familjen, LCHF pizza, LCHF recept Permalink0
Till top