Gluten och mjölkfri månad!

Det tänkte jag iaf ge mig på! ;) 

Nu när jag skaffat häst och återigen rör på mig på eftermiddagarna har jag känt att min kropp blivit tydligare i hur dåligt skick den faktiskt är i. Jag känner mig seg och har extrem ballongmage efter jag ätit och samt är stel och allmänt ostabil i humöret. 
 
Jag kom över en artikel på FB förra veckan som tog upp gluten och mjölk, ett ämne som absolut inte är nytt för mig - tvärtom har jag fått rekommenderat att dra ner/utesluta detta ur min kost av både vårdpersonal samt akupunktörer. Då jag känner att jag kan äta, äta och äta utan att känna mig "nöjd" har även väckt frågan i mig hur mina blodsockernivåer faktiskt ser ut. För många år sedan nu känner jag ju igen denna känsla och kopplade den till vitt mjöl i allmänhet då det främst var pasta jag kunde äta i oändlighet. En "mättnad" kommer nämligen aldrig på tal när jag äter detta. Kommer även ihåg hur bra jag mådde i kroppen när jag åt LCHF, men hur jag inte var bekväm med att äta så mycket mejeriprodukter - och då en läkare tror jag är överkänslig mot mjölkprotein och laktos, kan man ju förstå att jag inte var bekväm med detta. 
 
Så NU IDAG, har jag påbörjat en ny resa! På denna resa ska jag göra mitt yttersta för att få ihop kosten på ett bra och smidigt sätt, helt utan mejeriprodukter eller gluten. Mitt mål är att klara en månad och sedan utvärdera hur jag mår och om det är ett hållbart sätt för mig att leva på. Jag har bra support runt mig, så det ska nog gå an! 
 
Nu kör vi! 
 
 
Till top