Socker- & Glutenfri tårtbotten
Socker- & Glutenfri tårtbotten
Detta är grunden till min gräddtårta till imorgon.
Den är utan socker och gluten. Hoppas den smakar så gott som den doftar! :)
100 g rumsvarmt smör
1 msk honung
2½ dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
3 ägg
smör+kokosflingor till formen.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. smöra en form och "bröa" med kokosflingor.
3. Vispa ihop honung och smör så det blandas.
4. Blanda ihop torrvarorna i en bunke.
5. Knäck ner äggen, ett i taget, i smörskålen. Vispa kraftigt mellan varje ägg. Det gör ingenting om det skär sig, kakan blir bra ändå.
6. Rör ner torrvarorna i smeten. Fyll formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
7. Låt svalna lite innan du stjälper upp den.
Fortsättningsvis kommer jag imorgon att bre på vispgrädde och eventuellt hallon (kanske jordgubbar). = Sommartårta klar! <3
(Grundrecepten på denna tårtbotten och muffinsen kommer från Anna Halléns kokbok "LCHF för familjen": 152-155)